Фотографија / Маглина Sh2-240 (Sharpless 2-240, наречена и Шпагети-маглина) на Сашо Панов
Алтернатива Настани

Планетариумот во МКЦ повторно отворен за посетителите

  По двегодишна пауза, Планетариумот во МКЦ ќе почне со работа од денеска, 1 март 2022 година.   Од МКЦ информираат дека ќе се овозможи повторно да се учи за планетите, за ѕвездите, за сите светли и темни нешта во вселената, за сѐ околу нас!   Предавањата ги реализираат предавачите Моника Пешевска и Радан Митровиќ, […]