Вести Музика и Филм Свет

Музичкиот директор на Бољшој театар, Туган Сокиев поднесе оставка

  Музичкиот директор и главен диригент на Бољшој театарот, Туган Сокиев, ја објави својата оставка, велејќи дека се чувствува под притисок поради повиците да заземе став за војната во Украина.     Сокиев изјави дека поднесува оставка „со моментален ефект“ од неговата функција во московскиот театар, како и од неговата еквивалентна позиција во францускиот оркестар […]