Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Владата ги укина ковид сертификатите за влез во молови и за излез од државата

  Владата донесе одлука да се укине мерката за задолжително поседување КОВИД-19 сертификат за влез во трговски центри/молови, за кои останува како задолжително носењето заштитни маски, додека обврска за задолжително поседување на КОВИД-19 сертификат останува за влез во угостителските објекти каде што се служи храна/пијалак, кои се во состав на трговски центри/молови. Владата  на вчерашната […]