Алтернатива Настани

Вечерва во Јавна соба театарска претстава “МАМУТОТ”

    Во Македонија виреат митовите за ХИВ, младите немаат каде да се информираат, а дискриминацијата и стигмата со кои се соочуваат луѓето кои живеат со ХИВ се и натаму присутни и им стојат на патот кон остварувањето на здравствените и социјалните права. Зад секоја хронична болест стои само човек кој се обидува да го […]