Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Новоименувани се 12 надворешни советници на премиерот Ковачевски

  Реномирани универзитетски професори, долгогодишни експерти докажани по својата стручност, секој во својата област во земјава и на меѓународно ниво, се новоименуваните 12 надворешни советници на претседателот на Владата Димитар Ковачевски, известија од Владата. Со одлука на Влада, значително е намален бројот на лица кои го советуваат премиерот Ковачевски. Наместо претходниот тим од над 50, […]

Вести Изјави Македонија Топ теми Ударни вести

Премиерот Ковачевски наместо 50, ќе има 12 советници

  “Во услови на криза, сите институции се должни рационално и одговорно да го трошат буџетот и да ги намалат трошоците. За оваа цел на владината седница донесовме конкретни мерки и одлуки”, изјави премиерот Ковачевски.     – До 21 март сите буџетски корисници се задолжени да ги намалат расходите за стоки и услуги за […]