Вести Македонија Ударни вести

Министрите Спасовски и Хојс потпишаа имплементациски протокол за борба против трговијата со луѓе

  Денеска министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски, и министерот за внатрешни работи на Република Словенија, Алеш Хојс, потпишаа Имплементациски протокол помеѓу Владата на Република Северна Македонија и Владата на Република Словенија за борбата против трговијата со луѓе.   Овој билатерален документ е еден од повеќето што во изминатиот период беа потпишани, чијашто примарна цел […]