Вести Изјави Македонија Ударни вести

Трајанов: Законот за една изборна единица го помина првиот филтер

  Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците, ја отвори парламентарната расправа за предлог измените на Изборниот законик, со кои се предлага Македонија да биде една изборна единица, со пропорционален изборен модел, без изборен праг и со Донтов начин на пресметка на бројот на пратеници. Расправата започна по година дена од поднесувањето на предлог […]