Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Пендаровски утре ќе додели Орден за заслуги и Повелба на Република Северна Македонија

  Претседателот Стево Пендаровски, утре на свечена церемонија во Филхармонија ќе ги одликува Милица Стојанова, Милка Ефтимова и Стојна Вангеловска со Орден за заслуги за Република Северна Македонија и ќе го додели признанието Повелба на Република Северна Македонија на Факултетот за Драмски уметности, на Интернационалниот фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“ и на Националната установа Турски театар. […]