Алтернатива Настани

ТАНЕЦ: „ПЕЧАТ НА ВРЕМЕТО“ ИЗВОРНИ МИНИЈАТУРИ

  Дом на АРМ, 8 aприл, ИЗВОРНИ МИНИЈАТУРИ Концерт на Н. У. Ансамбл за народни игри и песни ТАНЕЦ Во овој период од седумдесет и три години, народните игри и песни во Македонија оформија свој единствен, препознатлив музичко-сценски жанр. Професионалниот ансамбл за народни игри и песни „Танец“ е клучот на таа еволуција, кој и денеска […]