Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Ковачевски во Софија на состанок на шефовите на влади на НАТО земјите од ЈИЕ

  Денеска, претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски ќе учествува на состанокот на шефови на влади на НАТО земјите од Југоисточна Европа кој ќе се одржи во Софија, Република Бугарија.     Состанокот се одржува на покана на бугарскиот премиер Кирил Петков, а покрај премиерот Ковачевски ќе присуствуваат и премиерите на Романија […]