Алтернатива Настани

ЈП Лајка започна со заловување во Гази Баба

  Од понеделник, 15ти мај, заловувачкиот тим на ЈП Лајка започна со стратешко заловување во општина Гази Баба. Тимот на заловувачи оваа недела (15-19. април) ќе заловува во општина Гази Баба и тоа во следните реони: кругот на фабриката Железара, Железара, Автокоманда, Ќерамидница, Маџари, Ченто, Стајковци и останатите населени места во општината. Заловувачкиот тим ќе […]

Алтернатива Настани

ЈП Лајка почна со заловување на бездомни кучиња во Гази Баба

  Заловувачкиот тим на ЈП Лајка од минатиот понеделник започна со стратешко заловување во општина Гази Баба. Тимот на заловувачи минатата недела (10-13. април) заловуваше во општина Гази Баба и тоа во следните реони: Железара, Автокоманда, Ќерамидница, Маџари, Ченто, Инџиково, Стајковци, Трубарево, Гоце Делчев, Јурумлери, Колонија, Идризово, информираат од ЈП Лајка. Оваа недела од стратешкото […]

Вести Македонија

Заловувачкиот тим на “ЛАЈКА” во Кисела Вода

  Заловувачкиот тим на ЈП ЛАЈКА беше на неколку локации во општина Кисела Вода, за спроведување на најавеното стратешко заловување на бездомни кучиња и нивен хуман третман. Заловувачкиот тим ги посети следниве локации: ул. Христо Татарчев, фабрика Треска, Расадник, О.У. Круме Кепески, Тефериќ итн. Во останатите денови од оваа работна недела заловувачкиот тим на ЈП Лајка […]

Алтернатива Настани

ЈП Лајка во заловувачка акција на бездомни кучиња во Општина Карпош

  И оваа недела продолжува заловувачката акција на бездомни кучиња која ќе ја спроведува ЈП Лајка. Во соработка со Општина Карпош, заловувачките екипи на ЈП Лајка оваа недела ќе постапуваат во оваа скопска општина.   Согласно планот за постапување на терен, ЈП Лајка има предвидено секоја недела да постапува во различни општини на територијата на […]