Вести Македонија Ударни вести

Во зградата на општина Чаир пуштен во употреба фотоволтаичниот кров

  Во зградата на општина Чаир денеска е пуштен во употреба фотоволтаичниот кров, составен од 70 соларни панели, инвестиција на Министерството за животна средина и просторно планирање.  Градночалникот на општина Чаир Висар Ганиу, истакна дека денеска во општината што ја предводи тој се отвора едно многу важно поглавје и дека со панелите поставени во зградата […]