Алтернатива Настани

„Без/редие во светот на уметноста” – Предавање на Владимир Јанковиќ во МСУ

  Музејот на современата уметност – Скопје во рамките на Интердисциплинарната програма продложува со предавањата под наслов „Без/редие во светот на уметноста“. Во понеделник, 11 Април, во 19 часот со физичко присуство ќе одржи предавање професорот Владимир Јанковиќ од Универзитетот во Манчестер. Предавањето насловено „СИНТЕТИЧКИ НЕБА: СПЕКТАКЛ, ОПСКУРНОСТ И ЕСТЕТСКОТО ПОСТОЕЊЕ НА ТРАГИТЕ“ ги проучува […]