Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

АЛКАЛОИД со со раст на добивката за 22%, инвестиции од 5,6 милиони евра за јануари-март

  АЛКАЛОИД со раст на консолидираните продажби од 20%, инвестиции од 5,6 милиони евра и со 47 нови вработувања во…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

АЛКАЛОИД со консолидирани продажби од 231,9 милиони евра, инвестиции од 23,9 милиони евра и 187 нови вработувања 2022

  АЛКАЛОИД со консолидирани продажби од 231,9 милиони евра, раст на консолидираниот извоз од над 16%, инвестиции од 23,9 милиони…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Собрани над 720.000 евра од продажба на ќеси – средствата ќе одат за селекција на отпад

  Од продажбата на биоразградливи ќеси за само четири месеци се собрани над 44,7 милиони денари или над 720.000 евра,…

Повеќе
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Бектеши: Ограничена продажбата на масло за јадење кај трговците во пакети

  Поради значајниот пораст на купување на масло од сончоглед за јадење од страна на домашни купувачи, во однос на…

Повеќе