Вести Македонија Ударни вести

Генерален штрајк на Синдикатот на Македонска пошта

  Синдикатот на Македонска пошта и Синдикалната организација на АД Пошта на Северна Македонија, го започнаа генералниот штрајк на вработените во националната Пошта, со барање за линеарно покачување на нето платите во износ од 3 000 денари. Штрајкот почна во 8 часот и ќе се одвива на работните места во главната Пошта и низ подружниците […]