Вести Македонија Ударни вести

Кулебанова: Женското претприемништво доби ISO стандард во нашата земја

  На иницијатива на Сојузот на стопански комори на Македонија, Институтот за стандардизација на Република Северна Македонија воведе посебен стандард за женско претприемништво со кој се влијае на создавање на услови за поттикнување на активно вклучување на жената на пазарот на трудот преку отворање на сопствен бизнис. „Примена на стандарди од женското претприемништво и работа […]