Categories: Вести, Изјави, Македонија, Ударни вести

Грковска: Со популизам лесно се добиваат поени, но се нанесува штета на државата

  „Ако целата меѓународна заедница ви кажува дека нема да има измени во преговарачката рамка, манипулирање со јавноста е постојано…

Read More
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Ударни вести

Отворено писмо од вицепремиерката Славица Грковска

  Отворено писмо од вицепремиерката Славица Грковска до колегите од политичкиот живот “Со распишувањето на изборите и почетокот на предизборниот…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Средба на Грковска со Брус Шварц, заменик помошник на Јавниот обвинител на САД

  Во рамки на работната посета на САД, заменичката на претседателот на Владата задолжена за политики за добро владење, Славица…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Грковска: Законот за борба против допингот е финализиран

  Заменичката на претседателот на Владата задолжена за политики за добро владеење, Славица Грковска, денеска организираше работен состанок со претставници…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Грковска-Нефју: САД со поддршка за спречување на корупцијата

  Заменичката на претседателот на Владата задолжена за политики за добро владеење, Славица Грковска, во рамките на Конференцијата на земјите…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Грковска: Надлежните органи добиваат конкретни насоки за успешна конфискација на имот

  Заменичката на претседателот на Владата задолжена за политики за добро владеење, Славица Грковска, денеска организираше презентација на Насоките за…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Грковска-Перебијнис: Поддршка за украинците во справувањето со руската воена агресија

  Заменичката на претседателот на Владата задолжена за политики за добро владеење, Славица Грковска, одржа средба со заменик-министерот за надворешни…

Read More
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Ударни вести

Сите да се вложат во целосно спроведување на Стратегијата за борба против корупцијата

  Членовите на Mеѓуресорското тело за координација на активностите против корупцијата денеска одржаа работен состанок во пресрет на конститутивната седница.…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Законот за конфискација на имот во граѓанска постапка ќе биде додадена вредност во борбата против корупцијата

  Формалната работна група за подготовка на предлог на Закон за конфискација на имот во граѓанска постапка денеска го одржа…

Read More