Вести Македонија Ударни вести

Санкционирани 45 возачи на мотоцикли, 32 без заштитна кацига

  Во текот на вчерашниот ден, спроведена е акциска контрола на територијата на државата, за санкционирање на прекршоци што ги прават возачите на мотоцикли, при што санкционирани се 45 возачи. Од нив, 32 возачи не користеле заштитна кацига за време на возење, седум возеле без возачка дозвола… За време на контролата санкционирани се и 86 […]

Вести Македонија

255 санкционирани возачи на мотоцикли, 56 без возачка дозвола

  Во текот на вчерашниот ден (25.07.2023) во периодот од 17.00 до 23.00 часот спроведена е акциска контрола на територијата на Република Северна Македонија за санкционирање на прекршоци што ги прават возачите на мотоцикли, при што санкционирани се 255 возачи. Од нив, 162 возачи не користеле заштитна кацига за време на возење, 56 возеле без […]

Вести Македонија

Санкционирани 237 возачи на мотоцикли, 11 мотоцикли одземени

  Во текот на вчерашниот ден, спроведена е зајакната акциска контрола на територијата на Република Северна Макеоднија за санкционирање на прекршоци што ги прават возачите на мотоцикли, при што санкционирани се 237 возачи. Од нив, 145 возачи не користеле заштитна кацига за време на возење, 44 возеле без возачка дозвола, 11 мотоцикли се одземени поради […]