Вести Македонија Став

Колку сме финансиски (не)писмени – Александар Каратошо

  Сведоци сме на постојаниот пад на квалитетот на македонскиот образовен систем, а тоа се докажува и преку интернационални тестирања како ПИСА, каде се воочува дека сме далеку под просекот, односно на самото дно во Европа, пишува Александар Каратошо за Республика. Првите форми на модерниот образовен систем се појавиле на почетокот од 19 век во […]