Вести Македонија

Доделени наградите на СЕММ и ОБСЕ за најдобри новинарски стории

  Советот за етика во медиумите (СЕММ) денеска, преку видео-обраќање на Фејсбук, ги соопшти наградите за најдобрите новинарски стории за инклузивно известување за различностите и предизвиците во образованието.   Првата награда ја освоија Ана Цветковска, Борис Куноски и Ангела Рајчевска, од редакцијата на МИА, за сторијата на тема „Децата упатени во воспитно-поправен дом лишени од задолжителното образование“. Сторијата беше обработена преку серијал од текстови […]

Вести Македонија Ударни вести

СЕММ објави Конкурс за најдобри новинарски стории

  Советот за етика во медиумите (СЕММ), во соработка со Мисијата на ОБСЕ во Скопје, објавува конкурс за најдобри новинарски стории за искуствата на ранливите и маргинализираните групи во општеството и предизвиците со кои се соочуваат во образованието. Повикот за апликации е отворен за сите професионални новинари и редакции во државата за стории објавени во […]