Вести Македонија Ударни вести

Матичарите денес на протест – ќе го блокираат центарот на Скопје од 15 до 17 часот

  Вработените од Управата за водење на матични книги за денес најавија протест со почеток од 15 до 17 часот, со барање на покачување на платите за 30%. Протестотј ќе започне пред Собранието на Северна Македонија и ќе продолжи кон Министерството за правда. Управата за водење на матични книги попладнево излегува на протест барајќи покачување […]