Алтернатива Настани

Изложба на скулптури на Андреј Митевски во КИЦ-Скопје

Вечерва во изложбениот салон во Културно-Информативниот Центар во Скопје се одржа изложба на македонскиот скулптор Андреј Митевски. Роден во Скопје 1976 год. студира и завршува постдипломски студии на Факултетот за Ликовни Уметности во Скопје (2002год.).Од 1999 година има учествувано на самостојни и групни изложби и симпозиуми во Македонија, Србија, Бугарија, Грција, Италија, Романија, Литванија, Аргентина, […]

Алтернатива Настани

The Best of Stand Up – Никола Тодороски

Почитувани Дами и Господа На Ваше големо задоволство најновото стендап шоу на македонскиот актер и стендап комичар Никола Тодороски Еден човек со микрофон во рака и 75 минути пеколна комедија која ја исмева човечката глупост!Зошто и се случува ова што и се случува на Македонија, дали љубовта е совршена и како ни влијае утринската програма […]