Вести Изјави Македонија Топ теми Ударни вести

Ковачевски: Ние сме единствената земја во Европа што има министерство за помалите етнички заедници

  “Ние сме единствената држава во Европа којашто има министерство за помалите етнички заедници (Министерство за политички систем и односи меѓу заедниците) и законски решенија за унапредување на нивните права, како што се за користењето на јазиците и за еднаков пристап при вработување во јавниот сектор. Ако некој е загрозен, може да реагира преку постоечките […]