Алтернатива Настани

Во Охрид претставен творечкиот опус на Валерио Орлиќ, истакнат поет од Хрватска

  Како дел  од големата турнеја по Македонија и Албанија, како и неговата земја, во Охрид беше претставен творечкиот опус на Валерио Орлиќ, истакнат поет од Хрватска. Настанот беше во организација на НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид, при што беше промовира  и неговата најнова збирка поезија  “Љубов распослана по морето”. За поетското создавање, пред […]

Алтернатива Настани

Поетот Валерио Орлиќ на голема турнеја по Македонија, Албанија и Хрватска

  Валерио Орлиќ, истакнат хрватски поет, основач, почесен претседател на Хрватското книжевно здружение, денеска, 23 мај, со почеток во 12 часот, со промоција на неговата најнова збирка поезија “Љубов распослана по морето”, ја започнува големата турнеја по Македонија, Албанија и Хрватска. Настанот ќе се одржи во Музејот на македонската борба, во објектот “Порта Македонија”, при […]