Алтернатива Настани

„Аудиција сега“ бара транспарентни конкурси за вработување

  Иницијативата „Аудиција СЕГА!“, во која се вклучени над 120 невработени театарски работници, преку отворено писмо бара од директорите на националните установи-центри за култура и националните установи-театри поголема транспарентност на јавните огласи за вработување во институциите од областа на театарот. Во продолжение нивното отворено писмо ви го пренесуваме во целост: „Почитувани директорки и директори на […]