Вести Изјави Македонија Статуси Ударни вести

Ковачевски: Со голема тага ја примив веста за смртта на Глигорие Гоговски

  “Со голема тага ја примив веста за смртта на Глигорие Гоговски”, напиша премиерот Димитар Ковачевски на својот официјален ФБ профил.   “Неговите заслуги како долгогодишен општествено-политички работник, ќе останат вградени во севкупниот напредок на нашата татковина.   Глигорие ќе остане запаметен како одговорен политичар. Тој како последен претседател на Извршниот совет на Народното Собрание […]