Алтернатива Вести Македонија Ударни вести

Винарија „Венец“ со златен медал за „ Cuvee 56 “ на Decanter World Wine Awards

  Винаријата „Венец“ е добитник на златен и на бронзен медал на најголемиот и највлијателен светски вински натпревар Decanter World Wine Awards  на кој се оценуваа 18.244 вина од 54 земји. Виното „ Cuvee 56 “ берба 2018 година освои златен медал, а виното „Темјаника Кориjа“ берба 2021 година е закитено со бронзен метал. Винаријата […]