Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Одлука за запишување студенти/питомци на ВA „Генерал Михаило Апостолски“- Скопје

Владата, на предлог на Министерството за одбрана, донесе Одлука за определување на бројот на кандидати кои се запишуваат на Воената…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Потпишан Меморандум за соработка меѓу МВР и Воената академија „Генерал Михаило Апостолски“

  Денеска министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски заедно со деканот на Воената академија „Генерал Михаило Апостолски“, проф. д-р Митко…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Промоција на нови потпоручници од 32 класа на Воената Академија

  Денеска во Воената академија „Генерал Михаило Апостолски“, министерката за одбрана Славјанка Петровска присуствуваше и им се обрати на новите…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Летен кампус на Воената академија: Ќе учествуваат студенти и питомци од 16 земји

  Во организација на Воената академија „Генерал Михаило Апостолски“ денеска во Центарот за обука „Пепелиште“ беше отворен 11. Летен Кампус…

Повеќе