Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Сарацин: Македонскиот јазик и идентитет со предлогот се сочувани

  Македонскиот јазик и македонскиот идентитет со францускиот предлог за надминување на спорот со Бугарија и почеток на преговорите на Северна Македонија со ЕУ, се сочувани, смета германскиот специјален претставник за Западен Балкан, Мануел Сарацин. „Можам да разберам дека има и критика за овој предлог, дека е тешко, разбирам дека постои грижа дека сопствениот идентитет […]