Вести Македонија Ударни вести

Специјални контејнери за органски отпад во пресрет на Курбан Бајрам

  Во скопските општини каде што масовно се празнува верскиот празник Курбан Бајрам, ЈП Комунална хигиена-Скопје и годинава ќе постави специјални контејнери во коишто граѓаните ќе можат да го одложат органскиот отпад (остатоците од курбанот). Градот Скопје и ЈП Комунална хигиена-Скопје апелираат до верниците органскиот отпад да го одлагаат исклучиво во поставените садови, затоа што неговото исфрлање […]