Вести Македонија Ударни вести

Нуредини: Отворени сме за соработка и забрзување на процесот на ревалоризација на НП Маврово

  Министерството за животна средина и просторно планирање, Јавната Установа Национален Парк Маврово и граѓанските организации што работат на заштита на природата, на работен состанок, се согласија дека е потребно итно репрогласување на Националниот Парк Маврово. “Стручните лица од МЖСПП информираа за бројните податоци со кои се располага како резултат на други студии и проекти […]