Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Македонските математички олимпијци освоија 4 медали во Осло

  На 63. Интернационална математичка олимпијада (ИМО 2022) во Осло, македонската репрезентација постигна одличен резултат. На овој најпрестижен математички натпревар во светски рамки нашата екипа годинава освои два сребрени медали, два бронзени медали и две пофалници.  НИКОЛА СПИРОВСКИ (сребрен медал; со освоени 29 поени)  ДАМЈАН ДАВКОВ (сребрен медал; со освоени 29 поени)  БЛАЖЕ СУКЛЕВСКИ (бронзен медал; со освоени […]