Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Објавен е билатералниот протокол потпишан вчера во Софија

  Министерството за надворешни работи го објави билатералниот протокол, кој министрите за надворешни работи на Северна Македонија и на Бугарија, Бујар Османи и Теодора Генчовска го потпишаа во Софија. Овој протокол произлегува од Договорот за добрососедство потпишан во 2017 години и треба да претставува годишен пресек за напредокот на двете држави во реализацијата на Договорот. […]