Вести Македонија Ударни вести

Водата во Скопје е безбедна за пиење

  Според физичко-хемиските и микробиолошките испитувања од 55 мерни места во Скопје водата е безбедна за пиење, информираат од ЈП „Водовод и канализација“. Секторот за санитарна контрола во периодот од 11 јули до 15 јули, зеде 208 примероци за физичко-хемиска и 208 примероци за микробиолошка анализа на вода за пиење од 55 мерни места во […]