Вести Македонија Став

ЈАДРО: Независниот културен сектор да биде неоштетен од Предлогот за ребаланс на буџетот за 2022

  На 15 јули се оддржа средба меѓу претставници на ЈАДРО – Асоцијација на независната културна сцена, на Аудиција СЕГА!, други независни културни уметници и работници и министерката за култура Бисера Костадиновска-Стојчевска, по повод предлог-кратењето на буџетот за култура како дел од Предлогот за ребаланс на Буџетот за 2022 година. На средбата министерката Костадиновска-Стојчевска се […]