Вести Македонија Ударни вести

Османи-Хависто: Членството на Финска во НАТО ја зајакнува Алијансата

  Членството на Финска во НАТО е важен чекор што ќе го зајакне единството и одбранбените способности на Алијансата. Ова го истакна Претседавачот со ОБСЕ и министер за надворешни работи Бујар Осман,и на средбата со финскиот министер за надворешни работи, Пека Хависто на маргините на Состанокот на министри за надворешни работи на НАТО во Брисел, […]

Вести Македонија Ударни вести

Протоколите за пристапување на Финска и на Шведска во НАТО на собраниска седница

  Собранието, денеска со почеток во 12 часот, ќе ја одржи 82. седница, на чиј дневен ред, меѓу другите, се точките за ратификација на протоколите за пристапување на Република Финска и на Кралството Шведска во НАТО. На оваа седница, пратениците ќе се изјаснат за Предлогот на закон за ратификација на Протоколот кон Северноатлантскиот договор во […]