Вести Македонија Ударни вести

ОЈО ќе испитува за евентуални пропусти при регистрацијата на Здружението “Цар Борис Трети”

  Основното јавно обвинителство Охрид денеска по допрен глас оформи предмет за да ги испита наводите за евентуални пропусти при регистрацијата на Здружението на граѓани „Цар Борис Трети“ – Охрид. Издадена е наредба до Централниот регистар за обезбедување на целокупната документација поврзана со регистрацијата на наведеното здружение. Од мај годинава, по поднесена кривична пријава од […]

Вести Македонија Ударни вести

ЈО: Во случајот со Финансиската полиција низа пропусти

  Двајца јавни обвинители од Јавното обвинителство на Република Севера Македонија, постапувајќи по претставка од Управата за финансиска полиција, во согласност со членот 28 од Законот на јавното обвинителство, извршиле надзор и увид во предмет оформен во Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција. Јавните обвинители изготвиле службена белешка за увидот во […]