Вести Македонија Ударни вести

Пензиите ќе се исплаќаат на 30 август

  На седница на Владата, по усвојувањето на Информацијата за исплата на пензии за месец август 2022 година од Министерството за труд и социјална политика, се задолжува Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на Северна Македонија да ги достави податоците за пензиите до деловните банки најдоцна до 29.08.2022 година. Исто така се препорачува на деловните […]

Алтернатива Музика и Филм Настани

“СÈ ПОМИНА ДОБРО” во Кинотека на 11 и 18 август

  “СÈ ПОМИНА ДОБРО” во Кинотека на Северна Македонија 11 АВГУСТ (ЧЕТВРТОК), 18:00 часот и на 18 АВГУСТ (ЧЕТВРТОК), 18:00 ч. Игран филм, Франција / Белгија 2021, 113 мин., колор, ДЦП   Режија: Франсоа Озон (François Ozon)   Сценарио: Франсоа Озон, Филип Пјацо (François Ozon, Philippe Piazzo) Улоги: Софи Марсо, Андре Дисолие, Жералдин Пелас, Шарлот […]