Вести Изјави Македонија Став Ударни вести

Трифун Костовски: Како бивш Градоначалник на Град Скопје со поддршка до Арсовска, еве зошто!

  Флуидот кој долго се чувствуваше во етерот дека има недоразбирање на релација Градоначалник на Град Скопје Данела Арсовска и најголемата опозициона партија ВМРО-ДПМНЕ која застана зад нејзината кандидатура се појави на насловните страни на дневната политика, што објективно јас и го очекував. Со Госпоѓата Арсовска имав една средба и низ целиот нејзин мандат ја […]

Вести Македонија Став Ударни вести

Реакција на Советот на Народната банка на прес-конференцијата на Трифун Костовски

  Во однос на приватно нарачаниот извештај од поранешниот акционер, а воедно и долгогодишен претседател на Надзорниот одбор на Еуростандард банка, над којашто поради несолвентност во август 2020 година беше отворена стечајна постапка, изразуваме сериозна загриженост за леснотијата со која од различни поединци се изнесуваат неточни информации поврзани со банкарскиот систем и Народната банка. Ваквото […]

Вести Македонија Ударни вести

Трифун Костовски: Убиство со умисла на Еуростандард банка

  Убиство со умисла на Еуростандард по налог на сивата банкарска еминенција, обвинува најголемиот акционер во банката Трифун Костовски. Признава соучество во криминална банкарска шема откриена во истрагата на банкарските експерти Драго Кос и Ирена Фрачековиќ, а која е финансирана од Костовски. Нерелевантни и неточни се нивните тврдења велат од Народната Банка.     “Веќе […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Драго Кос: Македонија има сериозен проблем со банкарскиот систем!

  Како што деновиве беше најавено, на 22.08.2022 година во Скопје, бизнисменот и најголем акционер во Еуростандард Банка, Трифун Костовски ќе го објави независниот извештај од истрагата за стечајот на банката што ја водеше тимот предводен од господинот Драго Кос, еден од најеминентните европски експерти во областа. Драго Кос е меѓународен експерт за борба против корупција […]