Алтернатива Настани

ИЛИ-ИЛИ: Гостување на полскиот писател Миколај Гринберг

  Утревечер на 18 август, во кафе-книжарницата „Буква“ со почеток во 20 часот, ќе се одржи промоцијата на збирката раскази „Еврејска работа“, со гостување на полскиот автор Миколај Гринберг. Промотор ќе биде нашата позната писателка Лидија Димковска.     Ова е книгата која имаше прекрасен прием во матичната земја, и за која Нобеловката Олга Токарчук […]