Алтернатива Настани

Балкански поетски камп за млади “Ванчо Николески”

  Со поздравни обраќања од страна на градоначалникот на Охрид, Кирил Пецаков, како и претседателот на Друштвото на писателите на Македонија, професор д-р Христо Петрески, во Охрид, започна четвртото издание на Балканскиот поетски камп на деца и млади “Ванчо Николески”.     Учествуваат млади автори од Украина, Бугарија, Албанија, Хрватска, како и Македонија – овој […]

Алтернатива Настани

Атрактивни содржини и учесници на Балканскиот поетски камп за млади “Ванчо Николески”

  Во традиционалниот термин, од 26 до 28 август во Охрид, Струга, Вевчани, Белчишта и селото Црвена Вода, ќе се одржи Балканскиот поетски камп за млади “Ванчо Николески”. Организатор е Здружението за култура и литература Мацково од Охрид. Манифестацијата годинава ќе биде четврта по ред. Традиционално, се отвора во зградата на општина Охрид, со прием […]