Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Спроведување на законите за конкурентност и еднаков третман на македонските компании во сите економски проекти на владата

  Слободниот пазар треба секогаш да биде слободен, да има можност за повеќе понуди и зголемена конкуренција. Тоа е основно…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Малите и микро претпријатија на удар на измени на Законот за данокот на добивка

  Предлог на Закон за измени и дополнувања на Законот за данок на добивка наместо да создаде услови за правично…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Итна потреба за градење на образовни капацитети за развој на зелени иновации

    За да може да се развиваат зелени иновации, како клучен аспект на зелената транзиција и одржливо управување со…

Повеќе
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Ударни вести

Потребна е сериозна државна поддршка за справување со енергетското цунами

    Енергетската криза сериозно го погодува стопанството, a ценовниот притисок што го предизвикуваат рекордните вредности на електричната струја на…

Повеќе