Алтернатива Настани

Балкански поетски камп за млади “Ванчо Николески”

  Со поздравни обраќања од страна на градоначалникот на Охрид, Кирил Пецаков, како и претседателот на Друштвото на писателите на Македонија, професор д-р Христо Петрески, во Охрид, започна четвртото издание на Балканскиот поетски камп на деца и млади “Ванчо Николески”.     Учествуваат млади автори од Украина, Бугарија, Албанија, Хрватска, како и Македонија – овој […]