Вести Изјави Македонија Топ теми Ударни вести

Пендаровски: Добредојде за амбасадорката на Украина, Лариса Дир

  Претседателот Стево Пендаровски ги прими акредитивните писма на новоименуваната амбасадорка на Украина во Македонија, Лариса Дир. “Да се биде амбасадор на Украина во овие тешки времиња за земјата, која е жртва на брутална агресија од страна на Руската Федерација, е исклучителна задача.         Доаѓате во пријателска држава која секојдневно сочувствува со […]