Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Го славиме 8 Септември – Денот на независноста под мотото „Обединети во слободата“

  По повод 8 Септември – Денот на независноста на Република Северна Македонија во организација на Владата на Република Северна Македонија, под мотото: „Обединети во слободата“ ќе бидат одржани повеќе свечени и културни активности во целата држава. Чествувањето на денот, кога ја славиме сувереноста, независноста и самостојноста на нашата држава и македонскиот народ ќе започне […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Чествување на Денот на независноста – 8 Септември: „Обединети во слободата“

  Во организација на Владата на Република Северна Македонија, по повод чествувањето на големиот празник, 8 Септември – Денот на независноста, под мотото: „Обединети во слободата“ ќе бидат одржани повеќе свечени и културни активности во целата држава. Централната свечена прослава, кога ја славиме сувереноста, независноста и самостојноста на нашата држава и македонскиот народ ќе се […]