Вести Македонија Ударни вести

Донација на 160 таблети на институции и даватели на социјални услуги

  Владата на 178-та седница донесе одлука за давање на трајно користење на 160 таблет компјутери на институции и даватели на социјални услуги на национално и локално ниво низ целата држава. Станува збор за донација на таблет компјутери, кои се донираат на над дваесет институции и даватели на социјални услуги, меѓу кои: ЈУ Меѓуопштински центар […]

Вести Македонија Ударни вести

Нови вработувања и социјални услуги за граѓаните на Центар преку соработката со УНДП

  Општина Центар и УНДП потпишаа Меморандум за соработка преку кој применуваат нов пристап и поддршка за вработување на жени и други ранливи групи на граѓани преку испорачување на социјални услуги за нега, помош и одмена на семејна грижа во домот и заедницата. Во рамки на Меморандумот, Општина Центар ќе основа Центар за испорачување на […]