Алтернатива Настани

Театар Провокација во Неготино и Скопје со дуо драма “Бранко Ѓорчев” и претставата “ГРЕТА”

  ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА ДУО ДРАМА „ БРАНКО ЃОРЧЕВ“- НЕГОТИНО ГРЕТА – ЗЛАТЕН ЕЛЕЦ – СКОПЈЕ (претставата е на редовен репертоар во МНТ) 07.09.2022 од 19:30 ч. Локациај: МУЗЕЈ НА ГРАД НЕГОТИНО   Претстава: ГРЕТА Според Луц Хибнер и Јохан Волфганг фон Гете Режисер: Тамара Стојаноска   Играат: Димитрина Мицкоска и Ане Блажовски Превод: Тамара Стојаноска […]