Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Хакерски напад на Агенцијата за електронски комуникации

  Електронските системи на Агенцијата за електронски комуникации (АЕК) се под сајбер-напад, дознава Мета.мк. Нападот над АЕК, за Мета.мк го…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

АЕК со препораки за сајбер безбедност во институциите и фирмите

  Во врска со зачестените сајбер-напади во државата и регионот, Агенцијата за електронски комуникации и Националниот центар за одговор на…

Read More