Алтернатива Настани

“Сите на оро”: Продажна изложба и изведба на песни и ора со “Доза среќа”

  Дневниот центар „Доза среќа“ утре, на 17 септември во Парк на Франкофонијата го организира интерактивниот настан со децата со Даунов синдром, „Сите на оро“. Продажна изложба на изработките и традиционална храна за дегустација- проект поддржан од Министерство за Култура -Учиме, се дружиме, донираме, каде ќе бидат претставени народни носии и кукли-марионети во народни носии. Посетителите […]