Алтернатива Музика и Филм Настани

“Звуците на Бразил” и Џон Илија Апелгрин во Македонска филхармонија

  „Звуците на Бразил“ – Џон Илија Апелгрин, во Македонската филхармонија на 1 октомври, со почеток во 20.30 часот „Звуците на Бразил“ e насловот на последниот проект на најистакнатиот македонски џез вокалист Џон Илија Апелгрен, и втор концерт од неговата концертна серија „Музичка прошетка“ која започна лани.   Апелгрен со својот бенд, составен од најдобрите […]